Tanzanija: 13 mrtvih u urušavanju kamenoloma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaest osoba je izgubilo život u urušavanju kamenoloma u predgrađu Arushe, na sjeveru Tanzanije, rekao je u utorak za agenciju France Presse guverner istoimene pokrajine, dodajući da su dvojica radnika spašena.

Litica kamenoloma iz kojega se vadio kamen za graditeljstvo, urušila se u ponedjeljak poslijepodne, nakon jakih kiša. Ovo je druga velika nesreća u Tanzaniji zadnjih dana, pošto se u petak srušila zgrada u izgradnji u gospodarskoj prijestolnici Dar es Salaamu u kojoj je poginulo 36 ljudi.

"Nesreća se dogodila u Moshonu. Trinaest osoba je izgubilo život a u akciji spašavanja su izvučena dvojica radnika. Jedan je primljen u bolnicu a drugi je već otpušten", rekao je Mulongo Magessa, guverner Arushe.

Neimenovani izvori u gradskoj upravi u Arushi rekli su za AFP da je kamenolom bio ilegalan i da je rad u njemu službeno bio zabranjen. U utorak su vlasti u Dar es Salaamu objavile kraj akcije spašavanja nakon urušavanja zgrade u izgradnji, 96 sati nakon nesreće u kojoj je 36 ljudi izgubilo život a 18 je preživjelo. Stanovnici četvrti misle da se zgrada srušila zbog nepridržavanja građevinskih i sigurnosnih propisa te nedovoljnog nadzora vlasti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter