Tankovic brine samo za svoj mandat u Saboru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Stranka demokratske akcije Hrvatske na celu sa Šemsom Tankovicem zamagljuje politicku i ostalu javnost u Hrvatskoj.

Najave Šemse Tankovica o pridruživanju Kukuriku koaliciji potvrduju da je stranka izgubila kompas i da predsjednik SDA-a na sve nacine pokušava zadržati svoje mjesto u Saboru u kojem sjedi vec osam godina, a za govornicom smo ga vidjeli tri, cetiri puta", rekao je u cetvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Bošnjacke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) Nedžad Hodžic.

Komentirao je Tankoviceve izjave da ce ulaskom SDA-a Kukuriku koalicija sigurno dobiti 45 tisuca glasova pripadnika bošnjackog naroda.

"To su neistine jer Tankovicevo je vrijeme prošlo, o cemu svjedoci cinjenica da nije uspio objediniti bošnjacki glasacki korpus, vec je sve otjerao od sebe. Njegova najava da ce u slucaju odbijanja SDP-a, IDS-a, HNS-a i HSU-a suradnju ponuditi HDZ-u, dodatno naglašava da se bori iskljucivo za vlastiti interes. Politika po principu 'ako nece oni, onda ce drugi' danas više ne smije funkcionirati, a celnik SDA-a pokazuje da nema artikulirane stavove i principe", naglasio je Hodžic.

Po njegovim rijecima, ne cudi što su takve izjave u medije izašle samo dva dana nakon dogadaja u Gunji i Drenovcu kada su svi clanovi i predsjednici ogranaka SDA-a prešli u redove BDSH-a.

Na pitanje zbog cega toliko rivalstvo medu strankama koje bi trebale zastupati slicne interese, rekao je da rivalstva nema jer vec duže vrijeme nema ni stranke SDA, koju su osnivali današnji clanovi BDSH-a, dodajuci da Tankovic okrece pilu naopako i odbrojava posljednje dane jer preko Kukuriku koalicije samo želi zadržati svoj politicki položaj.

Naglasio je da su besmislene tvrdnje da je Istra jedna od najjacih SDA-ovih baza jer ta stranka na istarskom podrucju nema nikakav kredibilitet ni znacaj.

Osvrnuo se i na izjave potpredsjednika IDS-a Damira Kajina o sramoti 80-ak Labinjana zbog dogadaja tijekom Domovinskog rata u Sisku. Po njegovim rijecima, Kajin je u rukavicama prozvao pripadnike bošnjackog naroda optuživši ih za zlocin i sramotu.

"Uz dužno poštovanje, bošnjacki narod je bio najveca žrtva, a dokazalo se da se u Srebrenici dogodio genocid. U Domovinskom ratu bilo je 25 tisuca Bošnjaka od kojih je 1.100 dalo život u obrani domovine.

Na tisucu stanovnika ginuo je jedan Hrvat i cetiri Bošnjaka i slobodno mogu reci da su Bošnjaci dali veliki obol u stvaranju RH, veci nego što je to ucinilo domicilno stanovništvo. Svaki zlocin koji se dogodio treba procesuirati, ali ne može se bez argumenata bacati mrlja na bošnjacki narod", rekao je Hodžic.

To je prokomentirao i predsjednik pulskog ogranka Osman Dželil rekavši da je bez dokaza, bez imena i prezimena neumjesno svaljivati kompletnu krivicu na pripadnike bošnjackog naroda u Labinu. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

BDSH samostalno na izbore u Istri?
Na pitanje hoce li poziv za suradnju Kukuriku koaliciji uputiti i BDSH, Hodžic je rekao da oni kao stranka lijevog centra podržavaju tu suradnju, ali da još ništa nije definirano. Dodao je stranka u 8. izbornoj jedinici možda i samostalno izade na izbore.


Podijeli: Facebook Twiter