Tankerska plovidba u dokapitalizaciji Uljanika

Vlada je privatizaciju Uljanika najavila u lipnju (D. ŠIFANIĆ)
Vlada je privatizaciju Uljanika najavila u lipnju (D. ŠIFANIĆ)

Zadarska Tankerska plovidba objavila je danas da će sudjelovati u javnoj ponudi dionica pulskog brodogradilišta Uljanik. Temeljem prospekta Uljanika, koji je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila 31. listopada ove godine, Tankerska plovidba odlučila je sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala društva Uljanik, piše u obavijesti koju je zadarska tvrtka danas dostavila Zagrebačkoj burzi.

Najavili su da će predati potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje u transakciji, držeći pritom da je postupak povećanja temeljnog kapitala pozitivan iskorak u daljnjoj konsolidaciji trgovačkog društva Uljanik. Tankerska plovidba je druga hrvatska kompanija koja je putem Zagrebačke burze objavila da će sudjelovati u dokapitalizaciji Uljanika, nakon što je prošli tjedan to učinila rovinjska Adris grupa. Upis traje do 23. studenoga.

Uljanik namjerava izdati najviše do 3.354.380 novih dionica, nominale 90 kuna po dionici, raspon cijene za upis novih dionica iznosi od 90 do 100 kuna, a konačnu će cijenu utvrditi Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, 26. studenoga. Odluku o dokapitalizaciji Uljanika donijela je Glavna skupština krajem kolovoza ove godine. Povećanje temeljnog kapitala provodi se javnom ponudom dionica institucionalnim ulagateljima uplatama u novcu, uz uvjet upisa i uplate po pojedinom ulagatelju od najmanje 5.000 novih dionica, a izdanje novih dionica, po odluci skupštine, smatrat će se uspješnim ako se u roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 1.118.127 novih dionica.

Vlada je privatizaciju Uljanika, kroz radničko dioničarstvo (ESOP), provedeno u srpnju, te kroz dokapitalizaciju, najavila u lipnju, kada je predstavila prijedlog o privatizaciji riječkog brodogradilišta 3. maj, koje bi, kako je tada najavljeno, preuzeo privatizirani Uljanik. Iz Vlade su tada također najavili da će u dokapitalizaciji Uljanika sudjelovati brodarske kompanije, fondovi za gospodarsku suradnju, kao i institucionalni ulagači, odnosno mirovinski fondovi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter