Tanji Kovačić nepravomoćno 5 godina i 9 mjeseci zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tanja Kovačić (38) iz Višnjana jučer je na Općinskom sudu u Pazinu nepravomoćno osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i devet mjeseci zbog prijevare i krivotvorenja isprava.

Na čitanje presude Kovačić, prema svojoj želji, nije dovedena iz pulskog zatvora, a sudac Denis Hek je objavio presudu bez nje. Sud je oštećenicima dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve u ukupnom iznosu od 5.740.000 kuna za 16 oštećenika te troškove suđenja, svjedoka i vještaka u iznosu od 12.760 kuna. Navedene iznose je Kovačić dužna isplatiti u roku od 15 dana od pravomoćnosti odluke.

U kaznu zatvora Kovačić će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru tijekom 2008. godine i od studenog prošle do kraja veljače ove godine. Sudac Hek je odredio da se od Tanje Kovačić oduzme imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 60 tisuća kuna.

Tanja Kovačić bila je optužena za brojne prijevare počinjene od 2005. do veljače 2008. godine na području Istre. Uhićena je u Hrvatskoj poštanskoj banci te joj je određen pritvor. No, iz pritvora je pokrenula kaznene prijave protiv Branka Kovačića i Slavka Borojevića, ali istražitelji su utvrdili da se radilo o lažnim optužbama te je na sudu, u odsutnosti, osuđena na 10 mjeseci zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora nije se pojavljivala na ročištima, pa je policija pokrenula potragu za njom koja je trajala gotovo tri godine, do početka studenoga prošle godine kada je uhićena u Rijeci. Tada je dovedena u pulski pritvor odakle je dovođena u Pazin na suđenja. Nakon što joj je krajem veljače istekao pritvor, zadržana je u pulskom zatvoru na izdržavanju 10-mjesečne zatvorske kazne zbog davanja lažnog iskaza iz travnja 2008. godine. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter