Tanjević podnio ostavku na mjesto turskog izbornika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turski košarkaški izbornik Bogdan Tanjević podnio je ostavku nakon što je Turska eliminirana u prvom kolu europskog prvenstva koje se održava u Sloveniji, objavio je u četvrtak predsjednik Turskog košarkaškog saveza (TBF).

"Prihvatit ćemo Tanjevićevu ostavku", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik TBF-a Turgay Demirel. Ova ostavka koja je bila očekivana uslijedila je nekoliko dana nakon eliminacije Turske koja je kao viceprvak svijeta smatrana jednim od ozbiljnih kandidata za naslov prvaka.

"Preuzimam potpunu odgovornost za katastrofu na Euru", izjavio je Bogdan Tanjević koji je nazočio konferenciji za novinare.

Turska je izgubila od Finske (55:61), koju se smatralo najslabijom reprezentacijom u skupini, a onda i Grčke (61:84) koja je igrala bez svog najboljeg igrača Vassilisa Spanoulisa.

Nakon tog poraza Tanjević, koji je već jednom bio izbornik od 2004. do 2010. te ponovno preuzeo tu dužnost ove godine, ispričao se "igračima, Savezu, turskim navijačima i svim ostalim Turcima". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter