Tanja Miličić u ocjenjivačkom sudu Berlinalea

Tanja Miličić: To nije samo pohvala meni već uspješnom radu kina i čitave njegove ekipe (M. ANGELINI)
Tanja Miličić: To nije samo pohvala meni već uspješnom radu kina i čitave njegove ekipe (M. ANGELINI)

Voditeljica pulskog kina Valli Tanja Miličić pozvana je u ocjenjivački sud 63. Berlinalea te će uz troje kolega iz mreže Europa Cinemas odlučiti o najboljem europskom filmu.

- Bila sam iznimno počašćena kada su me pozvali jer to nije samo pohvala meni već uspješnom radu kina i čitave njegove ekipe, kaže Miličić.

- Berlinale je zaista ogroman festival i nije lako doći do ulaznica pa čak ni kada ste akreditirani. U pravilu se svakog jutra trebate pojaviti na ticket officeu i nadati se da ćete naći kartu za film jer Berlinci karte kupuju unaprijed. Ovako više neću imati taj problem i moći ću na miru pogledati sve filmove s popisa. Kolege i ja ocjenjivat ćemo europske filmove iz programa Panorama. Jednako tako bit ću i na ceremoniji otvaranja te ću moći pogledati film "The Grandmaster" Wonga Kara Waija, koji je ove godine predsjednik žirija, kaže Miličić.

- Svi se pregovori, što se tržišta filma tiče, vode u Berlinu, a na festivalu su prisutni svi koji se bave filmom - od producenata, preko distributera sve do filmskih djelatnika svih profila. Za Berlinale smo pripremili i promotivni materijal pulskog festivala. Drago mi je što je ove godine i Hrvatska prisutna s dva filma - "Obrana i zaštita" i "Krugovi". Naši su ljudi prisutni i na Talent Campusu te možemo zaključiti da smo napokon počeli izlaziti iz tih naših malih okvira, zaključuje Miličić. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter