Tanja Lorencin Matić na čelu pulskog HZZ-a

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Puli (M. ANGELINI)
Hrvatski zavod za zapošljavanje u Puli (M. ANGELINI)

Tanja Lorencin Matić nova je predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Puli, koji upravlja i ispostavama u Pazinu, Labinu, Rovinju, Poreču, Buzetu i Umagu.

Odluka o imenovanju stigla je u petak, a stupa na snagu 1. ožujka. Riječ je o redovnom reizboru predstojnika ukupno 22 područna ureda HZZ-a, a imenovanje je na prijedlog ravnateljice HZZ-a Ankice Paun Jarallah potvrdio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

U Središnjem uredu HZZ-a u Zagrebu saznali smo da se za predstojnika u Puli prijavilo 19 kandidata, a 16 ih je ispunjavalo tražene uvjete. Imena ne mogu otkriti, kažu u HZZ-u, pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

- Ne znam tko su mi bili protukandidati niti koliko ih je bilo, kaže nova predstojnica Tanja Lorencin Matić. Na pitanje kako se odlučila kandidirati za rukovoditelja Zavoda, veli da je procijenila da je vrijeme da u karijeri napravi korak naprijed. "I do sada sam bila drugi čovjek u Područnom uredu u Puli, vodila sam najveći odjel i obavljala velik dio poslova vezanih uz razvoj službe. Smatram se kompetentnom za taj posao", veli Lorencin Matić.

Mandat predstojnicima područnih ureda traje četiri godine, a iznimno bi ga, prema članku 47. Statuta HZZ-a, trebali staviti na raspolaganje dolaskom novog ravnatelja na čelo Zavoda.

Aktualnu ravnateljicu HZZ-a Ankicu Paun Jarallah Vlada je imenovala u rujnu prošle godine. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter