Tandem Jo - Jordan umjesto Radonjića

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Dovoljno je reći da stiže Dinamo. Stiže ranjen, osramoćen, još jednom izbačen iz Europe, ali opet, na "Drosinu" danas stiže lider Prve HNL. Pulska će momčad danas s početkom u 15 sati u sklopu 17. kola Prve HNL tražiti bod ili bodove protiv najjačeg sastava domaće lige, "modrih" koji uz sve europske i ine probleme ipak na kontu imaju 40 bodova. Naravno uz ona tri izborena za zelenim stolom protiv Hajduka.

Puna 24 više od Puljana. Za gostujuće se probleme dobro zna, no trener "zeleno-žutih" vjerojatno bi se puno lakše danas nosio s njima nego li pripremao svoju momčad koja u ogled s najjačim ulazi napadački osakaćena. Zapravo, uškopljena. Nema najboljeg strijelca Dejana Radonjića zbog tri žuta kartona, nema ozljeđenog Zvonka Pamića, a nema ni bolesnog Petra Franjića. A s njima trojicom ili bez njih, Puljani su dvije različite momčadi. Idealno za građenje alibija, no trener Istre 1961 nije to ugradio u svoje viđenje današnjeg susreta.

- Zanimljivo je to da svi govore kako je Dinamo u krizi, kao da smo mi u top formi. Kao da mi nemamo nikakvih problema s gubitkom bodova u zadnjim susretima. I zato ne prihvaćam nikako te priče o slabostima "modrih", jer ljestvica govori suprotno, govori da su oni vodeća momčad prvenstva. To što ne pobjeđuju u Europi, to je nešto drugo, ali u ovoj su ligi najjači. Uostalom i Hajduk je došao "ranjen" na "Drosinu" pa je svejedno odnio sva tri boda. Tako vjerojatno i Dinamo želi pobjedom u Puli zaliječiti europske frustracije - rekao je trener pulskog prvoligaša Igor Pamić dodavši kako će danas "modri" biti jači i za važnu kariku na sredini terena, Arijana Ademija.

Kako se suprotstaviti gostima u ovako oslabljenom izdanju bila je glavna tema Pamićevog razgovora s novinarima.

- Bez obzira na krajnje rezultate, Dinamu nikad nije bilo lako igrati s nama na "Drosini". Na nama je da se i danas potrudimo da bude tako. Mi se u pravilu ne prilagođavamo suparniku, ali Dinamo je previše kvalitetan da bi i sad tako postupali i stoga ću se ovoga puta prilagoditi njihovom sastavu. Jer nikako nije isto hoće li u špici biti Hernandez koji je odličan strijelac, ali dosta statičan, ili Čop koji se puno kreće i otvara prostor. Jednako tako nije isto hoće li im na lijevom krilu zaigrati Fernandes ili netko drugi. To su sve detalji na koje ću morati dobro paziti u pripremi ove utakmice, a onda ću ovisno o tome sastaviti i početnu postavu. Glavna dvojba odnosi se na poziciju drugog stopera. Još nisam odlučio hoće li uz Grafa zaigrati Gregov, Obšivač ili Vukman, a onda ću ovisno o tom rješenju postaviti i veznu liniju. U napadu nemamo Radonjića koji ne samo da postiže golove već je i specifičan tip igrača koji može zadržati loptu i kojega suparničke obrane itekako paze. Stoga moram naći neka druga rješenja u igri prema naprijed i zasad dvojim da li da u špicu ostavim Špehara ili da u napadu zaigra tandem Jo - Jordan. Ova druga mi se kombinacija sve više sviđa jer se Jordan nametnuo dobrim radom na treninzima, a on i Jo u paru bi nam donijeli agresivnost na njihovu zadnju liniju. Osim toga Jordan ipak ima iskustva iz češkog prvenstva, bez obzira što bi mu ovo bio prvoligaški debi u dresu našeg kluba, a budući da može igrati i prvu špicu i krilnu špicu daje mi dodatnu taktičku mogućnost bez da posegnem za zamjenama. Kod Joa će pak biti ključno da igra u oba smjera, da pomaže obrani, ali trebat će nam i ta njegova nepredvidljivost s loptom u nogama kako bi time poremetio njihov ritam. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter