Tandem Dedić - Predin oduševio posjetitelje

Ilustracija
Ilustracija

Program ovogodišnjeg, sedmog po redu Rovinj Jazz Festivala nastavljen je sinoć  u prostoru bivše Tvornice duhana-Rovinj gdje je održan koncert čiji su glavni protagonisti bili kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić kojima su se ovom prigodom priključili   klavijaturist Danilo Ženko -dugogodišnji Predinov suradnik, te prateći vokali Julija Vedlin, Anja Klarič i Sara Ritonija. Brojnim okupljenima predstavili su se izborom repertoara s njihova dva  uspješna zajednička albuma (Tragovi u sjeti i Tragovi u sjeti 2) koji uključuju repertoar vlastitih pjesama i obrade velikih hitova regionalnih autora urezanih u naše kolektivno pamćenje.

Tijekom koncerta glazbenici su oduševljavali posjetitelje izvedbama čitavog niza nezaboravnih pjesama počevši od " Te noći kad umrem, kad me ne bude" Bijelog Dugmeta, "Budi moja voda" Damira Urbana, "Jesen u meni" Parnog valjka, preko  Balaševićeve "Priče o Vasi Ladačkom", Bajagine "Zažmuri", Vajtine "Azre", Čolićeve "Ti si mi u krvi", "Magle" Josipe Lisac pa sve do Runjićevog "Galeba" , Runjić-Britvićeve "Potraži me u predgrađu" i  Dedićeve "Tamo da putujem" na stihove Tina ujevića... Osim obrada na programu koncerta bili su i Predinovi kantautorski uradci  "Ja bih dao sve da se vratiš u moj zagrljaj’ posvećenoj vlastitom ocu, " Kose boje srebra" autorov hommage Margiti Stefanović- neupitnoj ikoni ex Yu rocka i "Čekaj me" iz repertoara Lačnog Franza...

Glazbenici su nižući poznate skladbe s odabranog repertoara izbjegli zamku upadanja u banalnost te su uspjeli udahnuti novi život odabranim numerama, sačuvavši komadić prošlih vremena na vrlo upečatljiv način. Originalan vokal Zorana Predina u razgovoru s majstorskim jazz pijanistom Matijom Dedićem dobitna je kombinacija zahvaljujući prije svega snažnim umjetničkim osobnostima dvojice glazbenika. Poetičnost koju tandem Dedić-Predin gradi i unosi  u svoj nastup koncert naišla je  na odličan prijem brojne publike koja je imala priliku uživati i sudjelovati u ovom intimnom i neposrednom glazbenom putovanju.

Koncert je okončan pozivom umjetnika na bis i izvedbom pjesme "A sad Addio" koju je publika otpjevala na nogama zajedno sa izvođačima. (Marko Altarac)



Podijeli: Facebook Twiter