Tanak igrački kadar limitira "zeleno-žute"

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Tri susreta u osam dana koje je pulski prvoligaš odigrao pokazala su očekivano. Ova je momčad limitirana brojem igrača koji mogu odgovoriti prvoligaškim zahtjevima i kao epilog toga dohvaćena su samo dva boda u domaćim susretima s klubovima iz donjeg doma, Slavenom i "fenjerašem" Osijekom.

Vjerojatno bi "zeleno-žuti" imali više bodova da je trener Pamić odlučio "tankirati" u Kupu i tako sačuvati ključne igrače za prvenstvo. No, nije. Naprotiv, rekao je da mu je trenutno Kup vrlo važan i da želi izboriti četvrtfinale.

To su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Zagreba i ostvarili, ali su ceh platili u subotu protiv golobradih Osječana. Domaći bod protiv posljednjeg na ljestvici se nikad ne može nazvati uspjehom, čak ni ako ste od tog istog Osijeka izgubili četiri prethodna susreta u Puli.

Dakle, jedno od prvih pitanja nakon subotnjeg susreta bilo je zašto su "zeleno-žuti" odigrali loše? Trener Pamić odgovorio je da zna lijek, ali ga ne smije reći. Svakome tko malo dulje prati zbivanja u klubu - rekao je sve.

Ima momčad takvu kakvu ima, kakvu je ljetos mogao složiti od ono malo novca što je imao na raspolaganju. I s njima mora izgurati do zimske stanke i prilike da dovede pojačanja za, već tradicionalni, proljetni juriš.

Jer, takve se stvari lako zaboravljaju, valja podsjetiti kako su redom Obšivač, Woon, Franjić, Babić, Radonjić i Batelić, a da o dvojici debitanata, Iliću i Dadiću, i ne govorimo, još prošle sezone bili daleko od Prve lige. Neki možda nisu niti sanjali da će ove jeseni igrati Ligu 10. A s tim je igračima, uz par iskusnijih, trener Pamić sa suradnicima složio momčad koja upravo ispisuje jednu od najljepših stranica pulskog nogometa.

Istra 1961 je trenutno šesta u Ligi 10, udaljena 11 bodova od začelja i ušla je među osam pretendenata za osvajanje Kupa. To je ono što svakako raduje sve ljubitelje nogometa u Puli i Istri, ali bi oni isto tako željeli gledati čim više drugih, a čim manje prvih poluvremena kakvi su bili ovi protiv Slavena i Osijeka. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter