Tampere: Alen Melon deveti na EP-u

Alen Melon (V. PAOLETIĆ)
Alen Melon (V. PAOLETIĆ)

Pulski skakač u vis podijelio je deveto mjesto na Europskom prvenstvu mlađih seniora (U-23) u Tampereu s preskočenih 214 cm. S obzirom da je član Istre u kvalifikacijama dva dana ranije skočio svoj osobni rekord na otvorenom (220 cm) u finalu je s pravom očekivao više. No, imao je nevjerojatnu pegulu.

- Kad smo počeli skakati uvjeti su bili savršeni, bez vjetra i prva sam dva skoka tehnički odlično izveo i bez problema preskočio visine od 210 i 214 cm. Taj skok na 214 cm izveo sam tehnički najbolje u životu i nestrpljivo sam iščekivao iduću visinu.

No, nakon toga se digao vjetar koji je razbacao suncobrane uokolo i jedan od njih me pogodio točno u glavu. Odmah mi se sve zacrnilo pred očima i pokušao sam skakati, ali sam sve vidio dvostruko, tako da gotovo i nisam znao gdje se nalazim kod skokova.

Stvarno sam bio odlično pripremljen, usvojio sam u cijelosti onaj produljeni zalet i sve je bilo spremno za dobar nastup u finalu, a ispalo je ovako. Stvarno nevjerojatna nesreća", javio je nakon finala pulski visaš.

Zaista velika šteta, jer ovo mu je natjecanje bilo najvažnije ove godine. Želio je popraviti deveto mjesto izboreno na ovom istom natjecanju prije dvije godine u Ostravi, ali i popraviti osobni rekord. U ovom drugom je uspio već u kvalifikacijama, u onome prvome nije zbog bizarne nesreće koja mu se dogodila na zaletištu.

Naslov je otišao u Nizozemsku zahvaljujući Douwe Amelsu koji je preskočio 228 cm što mu je novi osobni rekord, srebro je osvojio Rus Danil Tsyplakov s preskočenih 226 cm, a istu su visinu preskočili i Grk Adonios Mastoras i Britanac Allan Smith koji su podijelili brončane medalje. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter