Tamara vjernoj publici rodnog grada

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Obljetničkim koncertom koji će se za devet dana, u nedjelju 14. veljače u 20 sati održati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Tamara Obrovac proslavit će višestruki jubilej: održavanje desetog tradicionalnog godišnjeg koncerta u INK-u; izdanje desetog albuma te 20. godišnjicu izdavačke djelatnosti. Naime, njen prvi CD "Triade" izašao je 1996. godine, a deseti "Canto amoroso", koji je prošle godine objavljen u ograničenoj hrvatskoj nakladi, u ovoj godini izlazi za austrijski Alessa Records.

Ovaj jubilarni koncert u rodnom gradu, Tamara će održati sa svojim Transhistria ensembleom, s kojim je 2007. i započela ovaj ciklus održavanja tradicionalnih godišnjih koncerata za Valentinovo, a pridružiti će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih deset godina surađivala. Od 2007. godine uz Tamaru su na koncertima u INK-u sudjelovala 24 vrhunska glazbenika iz devet zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Irska, Armenija, Austrija, Maroko/Francuska, SAD, i Češka), s kojima je Tamara publiku odvodila u različite glazbene svjetove, palete zvukova, osjećaja, improvizacije, humora i "nepodnošljive lakoće muziciranja". Ovaj put, repertoar će se sastojati od izbora skladbi koje je u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u INK-u.

- Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da "domaćim snagama" možemo organizirati kvalitetan koncertni događaj te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu, kaže Tamara, i nastavlja: "Osim svim divnim glazbenicima koji su sudjelovali na koncertima, želim zahvaliti onima koji su doprinijeli ovoj desetogodišnjoj tradiciji: gradu Puli, Turističkoj zajednici grada i Ministarstvu kulture za sufinanciranje projekta, djelatnicima INK-a za logistiku, ton majstoru Aldu Spadi za odličan zvuk, Davoru Dujmoviću na opremi za ozvučenje, i naravno, vjernoj publici mog rodnog grada. Kako bi Istrijani rekli, "da bimo i klitu"! Živili!". (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter