Tamara ocarala Trsat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što se dogodi kad Tamara Obrovac odluci da više nece kantati jazz? Odgovor na to pitanje doznali su svi oni koji su sinoc na Trsatskoj gradini bili na koncertu istarske jazz dive i njezinog odlicnog Transhistria Electric ansambla, gdje je pred brojnom publikom u sklopu Ljeta na Gradini promovirala svoj novi nosac zvuka, koji odlikuje nešto drukciji glazbeni izricaj od onog na koji smo inace navikli kad je ona u pitanju.

Poznata je kantautorica potvrdila svoj status jedne od najoriginalnijih glazbenih umjetnica u nas. Kombinirajuci niz stilova, koje povezuje njezin prepoznatljiv autorski potpis, još je jednom pokazala da je posve drukcija, a u dubini uvijek specificno ista, zabavna, vesela i drukcija od ostatka svijeta.

Svestrana istarska glazbenica ovom se prigodom predstavila repertoarom sastavljenim vecinom od skladbi s albuma «Necu više jazz kantati», ali i nekim starim pjesama prilagodenima njezinom novom zvuku.

Golemu potporu pritom je imala od fantasticnog medunarodnog prateceg sastava koji su cinili instrumentalisti Uroš Rakovec, Žiga Golob, Krunoslav Levacic, Joe Kaplowitz, Luka Žužic, Branko Sterpin, Mihael Gyorek i «riversice», pratece pjevacice Ana Jakšic i Jelena Jankovic.


Podijeli: Facebook Twiter