Tamara Obrovac u Litvi, Austriji, Sloveniji i Švicarskoj

Tamara Obrovac priprema i novi album (T. GENC)
Tamara Obrovac priprema i novi album (T. GENC)

Tamara Obrovac ove će jeseni sa svojim sastavom Transhistria ensemble promovirati novi album "Canto Amoroso" u Litvi, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj. Tako će se 14. listopada predstaviti u Birštonasu (Litva), a dan kasnije na Vilnius Jazz Festivalu. U ljubljanskom Cankarjevom domu nastupa 22. studenog, a dan kasnije u austrijskom Welsu. Zanimljivo je da će koncert 3. prosinca u švicarskom Luganu nacionalna televizija prenositi uživo!

"Canto Amoroso" je izdanje koje je u svjetsku distribuciju lansirao austrijski izdavač Alessa Records. Album je snimljen u jednom dahu u studiju Artesuono, u Udinama, u Italiji, a glazbeni materijal donosi strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj domaćoj istarskoj besidi, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata - istriotskom, istrorumunjskom i istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za naslovnu skladbu.

Transhistria ensemble čine autorica, flautistica i pjevačica Tamara Obrovac, gitarist i mandolist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi, kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Krunoslav Levačić.

Uz ovu mini europsku turneju, Tamara Obrovac će koncertnu jesen/zimu upotpuniti i domaćim datumima, koju će najaviti uskoro. Ove godine Tamara slavi 20 godina diskografske karijere te izdavanje desetog albuma. Priprema i novi album. (Z. ANGELESKI)

Datumi koncerata

- 14. listopada - Kurhauzas, Birštonas (LT) 15.10. - Vilnius Jazz Festival (Litva)

- 22. studeni - Cankarjev Dom, Ljubljana

- 23. studeni - Wels (Austrija)

- 3. prosinca - live Radiotelevisione svizzera RSI, Lugano (Švicarska)


Podijeli: Facebook Twiter