Tamara Obrovac u eteru Radio Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak u 20 sati u eteru Radio Pule uživo ce nastupiti Tamara Obrovac i njen bend Transhistria Electric, cime se, nakon jesenjeg nastupa pulske grupe Dogma, nastavlja hvalevrijedan radijski koncept serija live koncerata žanrovski razlicitih grupa u Studiju 3 Radio Pule.

Nastavak je to vec iskušanog koncepta nekad popularne serije koncerata "Bez anestezije", a projekt je iznimno važan za cijelu glazbenu, a i širu gradsku scenu. Treba podsjetiti da se prije tri godine u istom radijskom prostoru dogodio nezaboravni nastup Jona Spencera i njegovog benda Heavy Trash, a trudom organizatora Art&Music Festivala Branimira Slijepcevica Brade prostor Studija 3 na rivi napunio se ljudima u svega pola sata.

Kako je u srijedu najavila odgovorna radijska ekipa, nakon etno jazza Tamare Obrovac, za tri ce tjedna, 11. prosinca, po modelu jednog mjesecnog nastupa petkom, uživo nastupiti pulska grupa Nola. U iducoj godini slijede live nastupi iznova popularne zagrebacke grupe Detour (bivšeg Yammata), domacih Popeyea, rijeckog En Facea, hrvatsko-slovenskog jazz benda Mildreds, kao i multiinstrumentalista Franka Krajcara.

Ton majstor Aldo Spada Ptica naglasio je da je prijenos uživo vrlo zahtjevan posao koji ne trpi pogreške, tim više jer s Tamarom nastupa još sedam njenih glazbenih suradnika, no Ptica vjeruje da ce, kao i dosad, sve proci u najboljem redu. Urednik Glazbene redakcije Radio Pule Ludvig Slana naglasio je da je bitno cuti uživo razlicite glazbene stilove, od pop i rocka do jazza, instrumentalista i, eventualno, izvodaca zabavne glazbe.


Podijeli: Facebook Twiter