Tamara Obrovac s novim materijalom i bendom za Valentinovo

Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)
Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)

Nastavljajući dugu tradiciju pulskih koncerata za Valentinovo, sutra će u 20 sati u pulskom kazalištu nastupiti Tamara Obrovac, no, ovaj će put jedinstvena skladateljica, pjevačica i flautistica pulskoj publici premijerno, uz par starijih skladbi, predstaviti svoj novi glazbeni materijal koji je namjenski napisala za novoformirani kvartet vrhunskih glazbenika iz Italije i Hrvatske - TransAdriatic quartet.

Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, bubnjara Krunoslava Levačića, kvartet čine dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene - pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist Salvatore Maiore. U ovoj će postavi nastupiti večeras u rovinjskom MMC-u, a mini turneju započeli su prekjučer koncertom u Pokrajinskom muzeju u Kopru.

Renomirani pijanist Stefano Battaglia predaje od 1988. na jazz masterclassu na nacionalnoj jazz akademiji u Sieni. Snimio je više od stotinu ploča, nastupio je na više od 3.000 koncerata, a surađivao je s velikim talijanskim i svjetskim imenima (Lee Konitz, Kenny Wheeler, Dewey Redman, Tony Oxley, Barre Phillips, Steve Swallow, Enrico Rava, Aldo Romano, Bill Elgart, Dominique Pifarely, Jay Clayton, Pierre Favre…). Nekoliko ploča snimio je i za ECM, najjaču europsku jazz izdavačku kuću.

Salvatore Maiore je, pak, voditelj jazz odjela na konzervatoriju u Veroni, s kojim je Tamara svirala 2015. u INK-u, a s njim je svirala i po Italiji na samim počecima njene karijere.

- Najvažnije je da svi članovi kvarteta žele svirati novi materijal, svima se sviđaju pjesme i jedva čekam čuti kako zvuče u izvedbi tih glazbenika. To je najvažnija stvar, kaže Tamara. Uvijek vjerna spoju Istre i jazza, dodaje da novim skladbama nije napravila velik odmak od dosadašnjeg izričaja, no da se izraz mijenja kako se i čovjek mijenja, a i da svaki novi glazbenik donosi neku novu dimenziju. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter