Tamara Obrovac s novim albumom na Kaštelu

Tamara Obrovac (M. ANGELINI)
Tamara Obrovac (M. ANGELINI)

Pjevačica, flautistica i skladateljica Tamara Obrovac i njen Transhistria Ensemble nastupaju večeras na pulskom Kaštelu. Pobjednica natječaja "International", Tamara će ovom prilikom promovirati novi album "Canto amoroso", koji je prvi put promovirala prije tri mjeseca u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

- Poslije albuma "Daleko je" i još nekoliko albuma koje sam u međuvremenu snimila u različitim kombinacijama, ovim se albumom vraćam originalnom zvuku Transhistria ensemblea, kaže Tamara Obrovac. Album je, kaže, snimljen u jednom dahu u vrhunskom Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih dijalekata.

Osim na svojoj, "domaćoj istarskoj besidi", na novom albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata - istriotskom, istrorumunjskom i istromletačkom. Na potonjem je Tamara sama napisala i riječi za istoimenu naslovnu skladbu albuma "Canto amoroso". Jednu skladbu pjeva i na armenskom jeziku, dok je skladba "Se me ra morta privari" ("Ako me smrt prevari") na neobičnom i zanimljivom istrorumunjskom (žejanskom i vlaškom) dijalektu.

Novim se albumom Tamara vraća originalnom glazbenom izričaju Transhistria ensamblea koji, pored Tamare, čine Uroš Rakovec - gitara, mandola; Fausto Beccalossi - harmonika; Žiga Golob - kontrabas i Krunoslav Levačić - bubnjevi.

U izdanju Umjetničke organizacije Transhistria ensemble, novi je album tiskan u ograničenoj nakladi i prodaje se samo na koncertima. Nakon Zagreba, album je koncertno predstavljen na Samobor Jazz Festivalu i u Bjelovaru, a poslije Pule već sutra nastupaju u Opatiji, 4. rujna u Dubrovniku te dan kasnije na Jazz Festivalu u Herceg Novom. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter