Tamara Obrovac ponovno u rodnom gradu

Tamara Obrovac (Arhiva)
Tamara Obrovac (Arhiva)

Obljetničkim koncertom u nedjelju u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Tamara Obrovac proslavit će jubilej desetog tradicionalnog godišnjeg koncerta u INK-u za Valentinovo, ali i izdavanje desetog albuma kao i 20. godišnjicu izdavačke djelatnosti.

Jubilarni koncert u rodnom gradu ova će skladateljica, pjevačica i flautistica održati sa svojim Transhistria ensembleom, s kojim je 2007. i započela ovaj ciklus održavanja tradicionalnih godišnjih koncerata za Valentinovo, a pridružiti će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih deset godina surađivala.

Uz Transhistria ensemble u postavi Fausto Beccalossi (harmonika); Uroš Rakovec (gitara, mandola); Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi), sutrašnji će Tamarini gosti biti Matija Dedić (klavir), Elvis Stanić (gitara), Dario Marušić (sopela, violina), Karen Asatrian (klavir, violina), Branko Sterpin (truba), Luka Žužić (trombon), Luka Vrbanec (alt saksofon) i Klapa Teranke.

Od 2007. godine, uz Tamaru su na koncertima u INK-u sudjelovala 24 vrhunska glazbenika iz devet zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Irska, Armenija, Austrija, Maroko/Francuska, SAD, i Češka), s kojima je Tamara publiku odvodila u različite glazbene svjetove, palete zvukova, osjećaje, improvizacije… Ovaj put, repertoar će se sastojati od izbora skladbi koje je u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u pulskom INK-u.

- Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da "domaćim snagama" možemo organizirati kvalitetan koncertni događaj te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu, kaže Tamara uoči koncerta. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter