Tamara Obrovac najavila Uliku Revival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valentinovo u pulskom kazalištu ne može bez Tamare Obrovac i njenog jazziranja, pa ce ona i Matija Dedic za klavirom, Krunoslav Levacic za bubnjevima i kontrabasist Žiga Golob u utorak u 20 sati nastupiti u velikoj sali kako bi izveli skladbe s albuma "Ulika", objavljenog 1998., ali u novom izdanju.

Puni naziv projekta je "Ulika revival", a Tamara Obrovac danas ga je, uz pomoc ravnateljice Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Gordane Jeromele Kaic, predstavila na konferenciji za novinare.

- Cim je revival, znaci da se nešto kao... po drugi put dogada, ali uvijek su moguca iznenadenja i od starog se radi novo, rekla je Jeromela Kaic. Dodala je da je nakon prošlogodišnjih koncerata Obrovac prošla glazbeni put preko Irske i Armenije, a sada je došla doma.

- Svuda pojdi, kuci dojdi, uzvratila je Obrovac. - Žiga i Kruno su sa mnom od pocetaka, a Matija Dedic je tada kada smo radili album friško diplomirao u Grazu i došao na snimanje CD-a, prisjetila se pulska glazbenica.

"Prošlog ljeta smo se našli na koncertu u Grožnjanu i to je bilo ponovno otkrivena radost zajednickog muziciranja", ispricala je ona i objasnila da su nakon 15-ak godina od snimanja albuma stariji i mudriji i te ce pjesme doživjeti novo koncertno ruho. Osim toga, Ulika je ime pokojne Tamarine bake kojoj ce, kako je glazbenica podsjetila, 25. veljace biti deset godina da je "pošla na onaj svit".

"Uvijek se veselim ovim koncertima, ovo kazalište je moj najveci dnevni boravak i u njega dolaze ljudi koji uživaju u uzajamnom davanju i nadam se da nas ni ovaj put nece napustiti", porucila je istarska glazbenica. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter