Tamara Obrovac i Richard Galliano ocarali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom Tamare Obrovac otvoreno je drugo izdanje Valamar Jazz Festivala. Ona je nešto poslije 20 sati u ispunjenoj bazilici zagrijala publiku sjajnim koncertom, punim improvizacije i sjajnih sekvenci koje su izvodili vrhunski glazbenici u sastavu – Uroš Rakovac, Žiga Golob, Fausto Beccalossi, Krunoslav Levacic, David Pokorny, Vladimir Klansky, Vid Petrašek i Vladimir Kroupa.

Imena su to koja poznavateljima jazza i ozbiljne glazbe nije potrebno posebno predstavljati, a publika ih je docekala više nego toplo. Glazbenici su sa bine odgovorili na najljepši moguci nacin.





Valja istaknuti da je koncert podosta izlazio iz okvira jazza te, kako je inace svojstveno Tamari, ulazio u polja istarskog melosa, te klasicne glazbe. Nakon što su prvi ovogodišnji izvodaci na festivalu ispraceni dugotrajnim pljeskom, bina je bila spremna za pionira harmonike u jazzu – Richarda Galliana i njegov Septet Piazzola Forever.

Ogromna je stvar za grad gostovanje takvog eminentog glazbenika koji je u bazilici predstavio program posvecen prijatelju i glazbenom uzoru Astoru Piazzoli. Porec je tako dobio cast biti prva stanica turneje na koju Galliano krece da bi obilježio 20. obljetnicu Piazzoline smrti.


Podijeli: Facebook Twiter