Tamara Obrovac gošca na koncertu Popeyea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu svoje koncertne promocije kada ce posjetiti i Rokaj fest u Zagrebu pocetkom srpnja, pulsko-vodnjanska grupa Popeye promovirat ce novi album "Cijena slobode" i u pulskom klubu Uljanik, i to 10. srpnja s pocetkom u 22 sata.

- Pripremamo i iznenadenje za publiku u Klubu Uljanik - grupi Popeye na pozornici ce se pridružiti prva dama istarskog jazza Tamara Obrovac, koja ce s njima izvesti prvi singl s novog albuma, pjesmu "Delaj, delaj", kaže menadžerica grupe Popeye Natali Palko-Zirdum.

Grupu cine gitarist Žika, pjevaci Gianne i Fere, basist Mrlja te novopridruženi clan bubnjar Nadan, a u klubu Uljanik predstavit ce drugi album, koji bi se uskoro trebao i objaviti, nakon petogodišnje diskografske pauze koliko je prošlo od njihova debitantskog albuma "Domaci benzin".

Novi diskografski uradak ovih vodnjansko-pulskih nu metalaca donosi, izmedu ostalih, i pjesme kao što su "Žmanjana dica", "Ukljukani klokani", "Pobjednicka", "Zajebi" i "3P", a kao prvi singl još 1. travnja u medijski eter je puštena pjesma "Delaj, delaj" koju su snimili s etno jazz pjevacicom Tamarom Obrovac.

Kako nam je još tada rekao pjevac grupe Fere, cuo je jednu skladbu u kojoj Tamara repa na radiju, i automatski pomislio ponuditi joj suradnju: »Nazvao sam je, došla je poslušati stvar. Svidjela joj se i odmah je otišla doma snimiti svoj dio«. Spoj jazza i nu metala, sa sveprisutnim štihom istarske tradicije i melosa u ovoj pjesmi zapravo je nametnula i sama prica - tako Tamara Obrovac u "Delaj, delaj" utjelovljuje majku koja "zvoca" svome sinu, a cijela skladba je zamišljena kao razgovor izmedu sina i majke o važnosti covjekovih snova i njegovih potreba da se bavi onime što želi.


Podijeli: Facebook Twiter