Tamara Laptoš "tužitelj godine"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš dobila je u Seulu nagradu "Tužitelja godine" koju dodjeljuje Medunarodno udruženje tužitelja.

Takva nagrada ove je godine dodijeljena prvi put, a kako se navodi u priopcenju DORH-a i USKOK-a, svrha joj je prepoznavanje napora u radu tužitelja koji su pokazali izvanredne rezultate u medunarodnoj borbi protiv kriminala. Tamara Laptoš osvojila je nagradu "Tužitelja godine" u konkurenciji tužitelja iz svih regija u svijetu.

Laptoš je prva zamjenica ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana, a javnosti je najpoznatija kao tužiteljica u procesu za aferu "Spice". Rijec je o predmetu u kojem USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polanceca, zagrebackog odvjetnika Zorana Markovica, te poslovne ljude iz Koprivnice, Varaždina i Splita da su oštetili Podravku za više od 400 milijuna kuna.

Kao zamjenica ravnatelja USKOK-a, Tamara Laptoš suraduje i na drugim uskockim predmetima, primjerice, na istrazi u kojoj su Iinin bivši izvršni direktor Bojan Milkovic i Croscov inženjer Tomislav Pacak optuženi za primanje mita od Croscovih kooperanata.  (S. Ab./Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter