Tamara Jurkic Sviben u Madridu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tamara Jurkic Sviben, pulska pijanistica sa zagrebackom adresom, proteklog je tjedna gostovala u Španjolskoj, u sklopu ciklusa koncerata koje je u povijesnim prostorima te zemlje pod nazivom "Conciertos en Palacios" organiziralo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu, u suradnji s agencijom "Amigos de la Musica, los Museos y las Casas-Palacio".

Jurkic Sviben svirala je u prostorima Convento de las Comendadoras de Santiago i Sacristia de los Caballeros u Madridu, gdje je praizvela suitu za klavir "Casanova u Istri" hrvatskog skladatelja Alfija Kabilja. Uz tu suitu, predstavila je djela Žige Hirschlera, Željka Brkanovica, Dore Pejacevic, Ivane Lang, Božidara Kunca i španjolskog skladatelja Joaquina Turine.

Koncert u Madridu održan je u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, a uslijedio je onaj u Toledu u cast španjolskog predsjedanja Europskom unijom, u prostoru Palacio de Fuensalida. Pijanistica se predstavila pred dvjestotinjak posjetitelja i predstavnika pokrajine Castilla-La Mancha, hrvatskog veleposlanstva i grada Toleda.


Podijeli: Facebook Twiter