Talijanski Senat ratificirao Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gornji dom parlamenta Talijanske Republike na sjednici u utorak navecer, na kojoj je bio nazocan i predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, podržao je vecinom glasova zakon o ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, nepuna dva tjedna nakon što je to 15. veljace vec ucinio Donji dom talijanskog parlamenta. Italija se na taj nacin pridružila Slovackoj, Bugarskoj i Madarskoj koje su dosad odobrile pristupni ugovor.

Predsjednik Gornjeg doma, odnosno Senata, Renato Schifani naglasio je da su ugovor željeli ratificirati što prije jer to smatraju važnim, a prema Hrvatskoj gaje prijateljstvo i bratske osjecaje.

"Nadamo se da ce to biti znak i za druge zemlje da ubrzaju postupak ratifikacije", kazao je Schifani. Naveo je da je u ovim teškim vremenima ekonomske krize Europska unija nešto u što treba vjerovati te izrazio uvjerenje da se Hrvatska u EU nece razocarati.

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem rekao je da je u Senatu, koji je s 216 glasova za, dva protiv i 22 suzdržana prihvatio pristupni ugovor, osjetio prijateljsku atmosferu i zahvalio na brzoj ratifikaciji s obzirom na to da je procedura donošenja odluka u talijanskom parlamentu složena i dugo traje.

"Današnjim svecanim cinom ratifikacije prijateljstvo talijanskog naroda prema hrvatskom doživljava vrhunac", ocijenio je Šprem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter