Talijanski parlamentarac uhvaćen u krivolovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska obalna straža je u području Male Palagruže zatekla 43-godišnjeg talijanskog državljanina u športskom ribolovu bez dozvole i odvela ga u policijsku postaju na Visu, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinske županije.

Zatečen je u gumenjaku u hrvatskim teritorijalnim vodama kako bez potrebne dozvole obavlja športski ribolov pa mu je zbog kršenja zakona o morskom ribarstvu izdan prekršajni nalog. Za takve prekršaje predviđene su kazne od 500 do 1.000 kuna, rekli su u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Talijanski državljanin, koji je u Hrvatskoj bio priveden jer je ribario bez dozvole, parlamentarni je zastupnik Francesco Biava iz stranke bivšeg premijera Silvija Berlusconija, potvrdio je sam Biava telefonski s otoka Visa za talijanski TMNews.

Zastupnik Berlusconijeve stranke Narod slobode rekao je da dvije godine nije bio na Visu i nije znao da je za dozvolu potrebno otići u Split. Nazvao je prijatelja u Split i zamolio ga da mu sutradan kupi dozvolu, rekao je te objasnio: "No, bila je nedjelja, more je bilo mirno i svi uvjeti ispunjeni za odlazak u ribolov".

Isplovio je gumenim čamcem i ubrzo ga je obalna straža zaustavila u području Male Palagruže. "Odrezali su mi kaznu od 500 kuna, koju sam odmah platio", rekao je Biava i objasnio da je već sutradan imao u rukama potrebnu dozvolu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter