Talijanski mediji masovno nasjeli na francusku šalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski mediji masovno su nasjeli na tekst francuskog šaljivog portala "Le Gorafi" koji je prenio rezultate izmišljene ankete po kojoj devet od deset Francuza vjeruje da je klitoris - model vozila toyote, a nijedan Francuz ne zna pravo značenje riječi.

Talijansko ismijavanje "neznanja" Francuza preobratilo se tako u ismijavanje na njihov račun. 

Među medijima koji su nasjeli je i talijanska novinska agencija ANSA.

Urednici Le Gorafija vjerovali su da će anketa zabaviti njihove uobičajene čitatelje i nisu očekivali takav odjek. Prema rezultatima izmišljene ankete, nijedan od 2.500 ispitanih Francuza nije znao pravo značenje riječi klitoris pa je tako 89 posto vjerovalo da se radi o japanskom osobnom automobilu, sedam posto vjerovalo je da to ima nekakve veze s egipatskom mitologijom a četiri posto nije imalo nikakve ideje što riječ znači.

Čini se da brzopleti talijanski mediji nisu pošteno ni pročitali to istraživanje i već su pohrlili ismijati Francuze, primjećuje francuska novinska agencija AFP. Ne jedan, već šest talijanskih medija objavilo je to veliko otkriće ankete s Le Gorafija, a ANSA je čak ponudila objašnjenje francuske zabune zaključivši da su pomiješali toyotu clitoris s modelom yaris. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter