Talijanski investitor uplatio 100.000 eura za Cimos

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski fond Palladio Finanziaria doznačio je 100.000 eura slovenskoj "lošoj banci" DUTB, što je prvi korak u zaključivanju kupoprodajnog ugovora po kojemu će za taj simbolični iznos preuzeti 92 posto državnog udjela u koparskom Cimosu i njegove financijske obveze prema bankama, pišu u srijedu slovenski mediji.

Skupština dioničara Cimosa na kojoj će se potvrditi kupoprodajni ugovor i dogovor s bankama vjerovnicama o uvjetima za restrukturiranje 110 milijuna eura Cimosova duga bit će održana sredinom svibnja, a do kraja mjeseca posao će biti zaključen, piše ljubljanski list Dnevnik.

Dogovor je da talijanski investitor odmah nakon preuzimanja Cimosa tvrtku dokapitalizira s 20 milijuna eura, a onda sa još 50 milijuna u iduće tri godine, navodi Dnevnik neslužbene detalje iz sporazuma s investitorom.

Dio dogovora je i sporazum sa sindikatima da će zaposleni u slučaju otpuštanja uslijed restrukturiranja dobiti otpremnine u 15 posto većem iznosu od onih zajamčenih zakonom, te da će se na ime duga Cimosa nekadašnjoj Riječkoj banci Hrvatskoj agenciji za sanaciju banaka i zaštitu depozita (DAB) isplatiti naknada od 7 milijuna eura.

U zamjenu, DAB će odustati od lani pokrenute tužbe za naplatu potraživanja koje je preuzeo od Riječke banke, navode slovenski mediji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter