Talijanske škole dobivaju dvoranu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sredinom ožujka ocekuje se dovršenje dvorane za potrebe dviju škola, talijanske osnovne "Giuseppina Martinuzzi" i srednje "Dante Alighieri". Nakon gotovo jednogodišnjeg statusa quo akteri ukljuceni u ovaj projekt - nositelj projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, tršcansko Narodno sveucilište, odnosno Talijanska unija te Grad Pula i Županija - potpisali su aneks ugovora s izvodacem radova, slavonsko-brodskom tvrtkom Projektgradnja, vrijedan 1,2 milijuna kuna, odnosno dodatni iznos koji treba platiti izvodacu, doznajemo od Oriette Marot iz Talijanske unije u Rijeci.

Od spomenutog iznosa po gotovo 500 tisuca kuna placaju Ministarstvo i Narodno sveucilište te po 170 tisuca kuna Grad Pula i Županija. Prvi ugovor potpisan je na 15,1 milijun kuna pa dvorana ovime poskupljuje za osam posto.

S obzirom na to da su rokovi gradnje višestruko pomicani i iznova premašivani i dalje je prisutna sumnja da ce izvodac dvoranu predati iduceg mjeseca te da ce nakon dobivene uporabne dozvole napokon služiti ucenicima. Ipak, možemo se nadati da je potpisanim dopunskim ugovorom riješen problem koji se vuce vec godinu dana, od veljace 2009. godine. Tada je, naime, izvodac obustavio radove i tražio da se na papir stave dodatno izvedeni i nepredvideni radovi te ugovori dodatni iznos za naplatu. Aneks ugovora, istice Marot, potpisan je pocetkom veljace, a izvodac ima 50 dana da dovrši radove.

Kada smo u rujnu prošle godine razgovarali s voditeljicom gradilišta Gordanom Peroš kazala nam je da u dvorani treba još postaviti parket i rasvjetu, da u svlacionicama i sanitarnim cvorovima predstoji tzv. fina montaža sanitarne i instalacijske opreme te da je potrebno asfaltirati parkiralište i urediti zelene površine i okoliš škole. Tijekom našeg posjeta dvorani primijetili smo, primjerice, da je postavljena rasvjeta, no ne i parket u dvorani, a nije ureden ni okoliš škole. Ugovor o gradnji dvorane potpisan je još u studenom 2006. godine, a ona je trebala biti dovršena u ožujku 2008. godine.

 


Podijeli: Facebook Twiter