Talijanske mirovine stižu iz Londona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Korisnici talijanskih mirovina u prosincu prošle godine dobili su iz Londona na kucne adrese omotnice s formularima koje treba ispuniti radi isplate mirovina. Te su dokumente trebali ispuniti i potpisati u uredima veleposlanstva, konzula ili pak javnog bilježnika, s time da se to kod javnih bilježnika placalo, dok je kod konzula ta usluga bila besplatna.

Umirovljenici koji dobivaju talijanske mirovine vec su ranijih godina, jednom godišnje, dobivali iz INPS-a zahtjev da dostave potvrdu o životu, a pomoc u ispunjavanju formulara i njihovom slanju dobivali su pri lokalnim patronatima u svim istarskim gradovima. Sada im je, kako smo saznali, formular stigao iz Londona, a ne iz Italije, kao ranijih godina, jer je INPS poceo koristiti usluge nove banke za placanje mirovina u inozemstvu.

Saznajemo da je velika vecina umirovljenika vec poslala tražene ispunjene formulare put Londona buduci da je krajnji rok za slanje 2. travnja, a pošta za inozemstvo ne putuje previše brzo. Oni koji to još nisu ucinili, mogu se sa svim potrebnim pitanjima obratiti Zajednici Talijana Labin i Patronatu Labor svakog utorka i cetvrtka od 16 do 18 sati na broj telefona 852-764. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter