Talijanske mirovine još nisu sletjele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muke za korisnike talijanskih mirovina se nastavljaju. Naime, kako smo vec pisali, korisnici talijanskih mirovina (neovisno o vremenu kada su mirovinu stekli) nisu dobili mirovinu u lipnju.

Kada smo sredinom prošloga mjeseca zvali londonski call centar (jer od lipnja talijanski zavod za mirovinsko osiguranje INPS odabrao je londonsku City banku za isplatu mirovina), bilo nam je receno da su isplate krenule redovnim putem (ne avionskim) 1. lipnja i da ne znaju razlog kašnjenju te da bi mirovine trebale pristici oko dvadesetog lipnja. Medutim, od tada se ništa po tom pitanju nije desilo.

Kako prenosi La Voce del Popolo, mirovine su ipak trebale stici do Hrvatske i ostalih zemalja jugoistocne Europe avionskom, a ne normalnom poštom, no u londonskoj zracnoj luci su veliki problemi u isporuci pošte.

"Zbog problema u prijenosu velikog broja pošiljaka, posebice onih koje preko Velike Britanije pristižu iz Hong Konga, pošiljke se nalaze u zracnoj luci Heathrow i otpremaju se što je brže moguce, a u skladu s raspoloživim kapacitetima", navedeno je pak u priopcenju Hrvatske pošte. Medu tim pošiljkama su i cekovi za talijanske mirovine, koje bi trebale stici uskoro, cim se riješi taj problem s isporukom pošte.

Inace, muke za primatelje talijanskih mirovina zapocele su još krajem prošle godine, kada su trebali londonskoj banci dostaviti potvrdu da su živi pa te potvrde nisu nikako stizale do Londona. Dakle, od samoga pocetka sve je krenula naopako, a još ni prve penzije nisu stigle.

Svakoga dana naša redakcija prima brojne pozive ogorcenih citatelja, jer neki žive samo od talijanske mirovine. "Oni to cine da kasni sve više i više, pa sve dok jedan mjesec ne preskoci. Talijani su prebacili na London jer ni sami nemaju šoldi", rekao je jedan silno ogorceni citatelj. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter