Talijanska vlada preživjela slučaj "Kazahstan"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano preživio je u petak glasovanje o povjerenju, čime je izbjegnuta politička kriza koja je zaprijetila padom krhke koalicijske vlade premijera Enrica Lette.

Alfano, tajnik stranke Silvija Berlusconija Narod Slobode, koja zajedno s tradicionalnim suparnicima iz Lettine Demokratske stranke lijevog centra čini čudnu vladajuću koaliciju, bio je suočen sa zahtjevima za ostavkom zbog ekspresne deportacije obitelji disidentskog oligarha iz Kazahstana u svibnju.

Pokušaj izglasavanja nepovjerenja ministru, koji su pokrenuli Pokret 5 zvjezdica i ljevičarska Lijeva ekološka sloboda, propao je u Senatu s 55 glasova za i 226 protiv. Ishod glasovanja bio je poznat nakon što su Lettini Demokrati u četvrtak potvrdili da će poduprijeti Alfana.

Skandal nakon noćnog upada policije u njihovu vilu u predgrađu Rima i protjerivanja supruge i šestogodišnje kćeri odbjeglog kazahstanskog oligarha Muktara Abljazova izazvao je najdublju krizu Lettine vlade otkako je osnovana u travnju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter