Talijanska ribarica u protuzakonitom ribolovu

Ilustracija (arhiva/A. M.))
Ilustracija (arhiva/A. M.))

Pomorska je policija jučer oko 16.15 sati uzaptila talijansku ribaricu, koja je nezakonito ribarila u teritorijalnom moru Republike Hrvatske.

Naime, jučer oko 15 sati policija je zaprimila dojavu da na oko 0.5 nautičkih milja u teritorijalnom moru Republike Hrvatske, u ravnini Novigrada, talijansko ribarsko plovilo obavlja ribolov. Policijski službenici odmah su se uputili službenim plovilom prema navedenoj lokaciji te su započeli progon talijanske ribarice, koju su sustigli i uzaptili oko 16.15 sati, na oko 12.3 nautičke milje od rta Kastanija. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je talijanska ribarica s četiri rampona obavljala ribolov u teritorijalnom moru Republike Hrvatske te da je posada izlovila oko 152.4 kilograma razne ribe, rakova, školjki i puževa.

Zbog sumnje da su počinili prekršaje iz Zakona o morskom ribarstvu, policija je podnijela optužne prijedloge protiv pet državljana Italije, 52-godišnjeg zapovjednika plovila te protiv 50-godišnjeg, 43-godišnjeg, 39-godišnjeg i 37-godišnjeg ribara. Ujedno protiv zapovjednika plovila slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, kažnjivo po Zakonu o nadzoru državne granice (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter