Talijanska mornarica spasila više od 300 imigranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska vojna mornarica je objavila da je spasila više od 300 imigranata južno do Lampeduse na Siciliji u noći s utorka na srijedu i u srijedu poslijepodne, kao i dvojicu francuskih novinara.

Nakon što je tijekom noći spasila više od 200 imigranata, mornarica je upozorena na još jedan brod 150 km južno od Lampeduse s 80 imigranata.

Mornarica je presrela brod i provjerila te potvrdila da nema mrtvih na brodu, suprotno od onoga što je javio tuniski ribarski brod, prema priopćenju mornarice.

Na nestabilnom brodu nalazilo se oko 80 imigranata, među kojima 10 žena, od kojih su četiri trudne, i jedno dijete. Svi su prebačeni na brod za ophodnju koji će ih odvesti na Lampedusu.

Dva broda obalne straže poslana su kao pojačanje i ostat će u toj zoni, u kojoj je posljednjih tjedana zabilježen novi priliv useljenika.

Tijekom noći mornarica je spasila 227 imigranata, među kojima 41 ženu, četvero djece i brojne maloljetnike te dvojicu francuskih novinara.

Papa Franjo će u ponedjeljak otići na taj mali otok moliti za one koji su izgubili život na moru posljednjih godina, a sastat će se i s izbjeglicama i poslati poruku ohrabrenja stanovništvu otoka.

U prvih šest mjeseci ove godine blizu 8.000 imigranta se iskrcalo na talijanskim obalama, što je dvostruko više nego prethodne godine u istom razdoblju. Većina je stigla u Lampedusu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter