Talijanke prva i jedina briga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska seniorska selekcija u srijedu u Novigradu otvara kvalifikacije za kontinentalno prvenstvo što ce se u prosincu sljedece godine igrati u Nizozemskoj. Suparnik, u prvom kolu skupine VI. kvalifikacija, našim ce najboljim rukometašicama od 18 sati u novigradskoj sportskoj dvorani biti ce Italija, reprezentacija koja, prema svom rejtingu u svijetu rukometa, Hrvatskoj nikako ne bi smjela predstavljati pretešku prepreku i protiv koje bi odabranice izbornika Vladimira Canjuge trebale upisati prva dva boda na putu do EP-a.

- Italija nam ne bi smjela predstavljati problem i, iskreno govoreci, gotovo ništa ne znamo o toj reprezentaciji, rekao je uoci današnje utakmice hrvatski izbornik Canjuga. Vjerujem da sa svojom kvalitetom tu prepreku bez problema možemo preskociti i nadam se dobro popunjenoj dvorani prikazati atraktivan rukomet. Nama gotovo da je važnije u ova cetiri dana u Novigradu homogeniziramo ekipu jer nas vec u subotu na gostovanju u Slovackoj ocekuje teža zadaca u kojoj cemo morati uložiti puno više truda do željene pobjede.

Za tu utakmicu morat cemo se i bolje takticki pripremiti nakon susreta s Italijom, a uoci puta u Slovacku na par treninga u Zagrebu. Sva cetiri boda iz dvije startne kvalifikacijske utakmice za EP, s Italijom i Slovackom, sigurno ce nam ucvrstiti samopouzdanje i podici ionako dobru atmosferu u ekipi uoci SP-a.

Medutim, koliki god Hrvatska bila favorit u odnosu na Italiju, Canjuga kod svojih odabranica apelira na ozbiljnost.

- Koliko god bili uvjereni u našu kvalitetu i koliko god nam misli lete vec i prema SP-u u Brazilu, od naših djevojaka tražim da ne razmišljaju cak ni o suboti i gostovanju u Slovackoj. Nama Italija mora biti prva i jedina briga i moramo se usredotociti na to da današnjeg suparnika i "razvalimo" ako je moguce i pobijedimo s desetak golova prednosti.

No, siguran sam da cemo od samoga pocetka utakmicu rezultatski usmjeriti na naš mlin kako bih u njoj mogao pružiti priliku i igracicama koje su do sada manje igrale u reprezentativnom dresu - Lani Frankovic, Dragici Džono, Puljanki Tanji Kiridžic. Kakve god jacine današnji suparnik bio, za naše je reprezentativke svaka utakmica kvalifikacijska za SP, kaže Canjuga.

- Otkad sam izbornik ženske reprezentacije iskristalizirali smo 13-14 igracica koje predstavljaju glavnu snagu ove selekcije, što ne znaci da je bilo koja od njih vec pretplacena na SP i sve ce one svoju vizu za put u Brazil morati izboriti i kroz ove dvije kvalifikacijske utakmice za EP i kroz pripreme. No siguran sam da za Brazil nikakve radikalne rezove necemo ciniti jer djevojke koje su ovdje na okupu u Novigradu najbolje su rukometašice koje Hrvatska trenutno ima, zakljucio je Canjuga. (Kristijan KLARIC, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter