Talijanima Zlatni palentar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mauro Armanini i Daniel Mabellini iz talijanskog restorana La polentera pobjednici su Zlatnog palentara, desetog kulinarskog troboja u pripremanju jela od palente održanog u poreckom restoranu Divino u sklopu obilježavanja blagdana Sv. Maura.

Pobjednicki duo dolazi iz mjesta Storo u okolici Trenta, iz obiteljskog agroturizma i restorana cija se gastronomska ponuda temelji na tamošnjoj tradicionalnoj kuhinji, mesnim jelima, sirevima i palenti. Talijani su visoke ocjene žirija osvojili trisom palente i tankim svinjskim odreskom s planetom.

Drugo mjesto pripalo je chefovima Kristijanu Budiši i Ivanu Jušta iz restorana Divino. Domacini su osvojili i nagradu publike za najbolje jelo - palentu s miješanim gljivama i dimljenom skutom. Trece mjesto pripalo je Dušanu Cernjulu i Robertu Pericu, chefovina pulske Vele Nere i šišanske Bodulke.

Natjecanje je vodio Drago Orlic. Žiri u sastavu strucni ucitelj kuharstva Stanislav Poropat, urednik enogastro revije Papageno Giuseppe Casagrande, višnjanski vinar Peter Poletti, enolog iz Udina Oscar Biagi i Graziano Musizza iz porecke Zajednice Talijana te gosti vecere probali su po dva jela svakog restorana.


Podijeli: Facebook Twiter