Talijanima 1.000 eura da ljetuju doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li HTZ zbog štrajkova prometa u Portugalu, Italiji i u Grckoj poduzeo neke korake da bi "preusmjerio" dio gostiju sa spomenutih tržišta u našu zemlju?

Voditeljica Službe za informiranje u Hrvatskoj turistickoj zajednici Viviana Vukelic napominje da je promidžba hrvatskog turizma u punom jeku i u skladu s last minute ponudom, koja ce i ove godine obilježiti sezonu.

Direktor Turisticke zajednice Istre Denis Ivoševic smatra da su štrajkovi u vrijeme financijskih kriza i recesija normalna pojava, napominjuci da je izgledno da ce ih, s obzirom na globalnu situaciju u svijetu, biti sve više. Problem je, smatra, što se oni ne mogu predvidjeti.

Osvrnuvši se na konkretnu situaciju jednodnevnih štrajkova u Portugalu, Italiji i Grckoj smatra da bi Hrvatska, odnosno Istra, teško mogle izvuci izravnu korist. - Radi se o javnom prijevozu i to pretežito gradskom prometu koji pogada metropole i vece gradove, a u manjem obimu turisticka mjesta, osim ako u štrajk nije ukljucen i zracni prijevoz jer u tom slucaju štete su nemjerljive.

Ivoševic tvrdi da bi nas više trebale zabrinjavati upute njemacke i talijanske vlade koje svojim državljanima predlažu da godišnji provedu u domicilnim destinacijama.

- Pored uputa državljanima, Italija je ove godine dala i sasvim konkretne mjere poticaja domaceg turizma. "Buona vacanza" jedan je od primjera koji ce zasigurno poluciti rezultate jer obiteljima, ovisno o broju clanova i dužini boravka, nudi bon u vrijednosti od 600 do tisucu eura ako svoj godišnji provedu u Italiji. Takoder, nauticarima se sugerira jug Italije s mnogobrojnim prednostima i popustima u marinama, uvjeren je Denis Ivoševic.


Podijeli: Facebook Twiter