Talijani uzgajali marihuanu kod Vižinade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka je policija provela kriminalisticko istraživanje nad troje državljana Italije, D. M. Di C. (47) iz Trsta i dvije žene, M. F. (44) iz Trsta i R. P. (19) iz Gorizie, zbog osnovane sumnje da su na podrucju Vižinade u jednom polju uzgajali marihuanu.

Kako je na konferenciji za novinare izvijestio Valter Opašic iz PU istarske, u nedjelju oko 10.40 sati u mjestu Vranje Selo kod Vižinade, na predjelu gdje su policijski službenici otkrili nasade indijske konoplje, zamijecen je 47-godišnji državljanin Italije kako ureduje i kultivira ilegalni nasad. U neposrednoj blizini nalazile su se i 44-godišnja i 19-godišnja državljanka Italije te su na koncu svi troje uhiceni i privedeni u Policijsku postaju Porec. Policija je izuzela 31 stabljiku marihuane razlicitih velicina te više komada manjih sadnica, koje su se nalazile u zasebnim posudama.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Puli obavljene su pretrage kuce u mjestu Vranje Selo gdje trenutno borave državljani Italije te automobila marke fiat panda talijanskih registracijskih oznaka i kampera marke ford u kojima je pronadeno više stotina sjemenki marihuane. Nakon kriminalistickog istraživanja Talijani su u ponedjeljak oko 11 sati privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter