Talijani švercali tartufe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet talijanskih državljana zaradilo je kaznene prijave zbog izbjegavanja carinskog nadzora jer su, u odvojenim slucajevima, preko granicnih prijelaza Kaštel i Plovanija u Sloveniju htjeli prokrijumcariti ukupno 672,8 grama crnog te 270,4 grama bijelog tartufa.

Kako je receno na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi istarskoj, u nedjelju oko 11.15 sati policija je u automobilu "audi A8" talijanskih oznaka na granicnom prijelazu Kaštel zatekla 60-godišnjeg talijanskog državljanina s 80 grama bijelog tartufa. Na istom prijelazu oko 17 sati u vozilu "chrysler" talijanskih oznaka dvojica Talijana u dobi od 47 i 64 godine pokušala su preko granice prenijeti 161,6 grama bijelog tartufa.

U isto vrijeme na granicnom prijelazu Požane 44-godišnji talijanski državljanin u svom je automobilu "audi A4" zatecen s 28,9 grama bijelog tartufa, a nekoliko sati kasnije 44-godišnji Talijan pokušao je preko granice u svojoj "opel corsi" prošvercati 672,8 grama crnog tartufa. Protiv svih slijedi optužni prijedlog prema zakonu o zaštiti prirode.


Podijeli: Facebook Twiter