Talijani ometaju digitalni TV prijam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od srijede popodne onemogucen je normalan digitalni prijam hrvatskih televizijskih programa na potezu od Umaga do Poreca, a za sve su krivi nelegalni signali iz Italije. Kratko priopcenje o tom problemu objavljeno je na internetskim stranicama Hrvatske agencije za poštu i elektronicke komunikacije (HAKOM) u kojem piše da su smetnje u prijamu DVB-T signala u multipleksima A i B zabilježene na zapadnoj obali Istre i da bi trebale ubrzo biti otklonjene.

"Od petka poslijepodne talijanski signali onemogucuju normalan prijam hrvatskih televizijskih programa. U poslijepodnevnim satima 10. prosinca nelegalni digitalni talijanski odašiljaci proradili su na 28. i 53. kanalu UHF frekvencijskog podrucja mimo medunarodnih sporazuma i frekvencija dogovorenih u Ženevi 2006. godine i time onemogucuju prijam hrvatskih programa. HAKOM-ovo mjerno vozilo je od cetvrtka na terenu u Istri i prikuplja mjerne rezultate za slanje žurne prijave smetnji talijanskoj administraciji nadležnoj za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, koja je obaviještena o ovom problemu", piše u priopcenju HAKOM-a.

To su nam potvrdili u zagrebackoj tvrtki Odašiljaci i veze, gdje smo u tehnickoj službi doznali da su ispitani svi odašiljaci, koji rade punom snagom prema izdanim dozvolama za rad i nemaju kvarova. Dobili su velik broj pritužbi gradana Istre. Zatraženo je od Italije putem HAKOM-a da se nelegalne stanice iskljuce.


Podijeli: Facebook Twiter