Talijani odlikovali Radina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski konzul u rijeci Fulvio Rustico dodijelio je u petak odlikovanje predsjedniku pulske Zajednice Talijana Fabriziju Radinu. Na maloj svecanosti uprilicenoj u prostorijama Circola Rustico je naglasio da je Red zvijezde talijanske solidarnosti Radinu, koji je time postao Commendatore della Repubblica Italiana (titula zapovjednika), dodijelio talijanski predsjednik na njegov prijedlog.

"Smatram da je ovo priznanje i više nego zasluženo, a rezultat je to uske suradnje s konzulatom i zajednickog, timskog rada. Ovo je ujedno i nagrada za razvoj društvenog života grada jer je Radin i dogradonacelnik te u svom radu širi pozitivnu suradnju medu sugradanima i sunarodnjacima. Istra prednjaci po mnogim stvarima kao hrvatska regija i ide u pravcu Europe. Zato volim reci da smo mi u Europi Istrani kao što su i Istrani Europljani", rekao je Rustico.

Radin je zahvalio na odlikovanju te rekao da mu je ono cast, ali i obveza i poticaj za dodatni entuzijazam u radu. "Ovo nije samo moja zasluga, vec i svih clanova ZT-a, pripadnika talijanske nacionalne manjine i svih naših simpatizera, jer ipak smo mi otvorena zajednica", kazao je.


Podijeli: Facebook Twiter