Talijani ne dolaze samo zbog lova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lovacki savez Istarske županije svecanim se prijemom i dodjelom priznanja preksinoc u pazinskom Hotelu Lovac zahvalio odabranim talijanskim lovcima na dugogodišnjem doprinosu razvoju lovnog turizma u Istri.

Predsjednik Lovackog saveza Istarske županije Graciano Prekalj tom se prilikom zahvalio dvadesetorici talijanskih lovaca i njihovim takoder dugogodišnjim domacinima iz istarskih lovackih društava što su ustrajali u održavanju lovnog turizma i onda kada je to bilo teško, kada su se svakodnevno množili problemi na granicama, kada je bilo problema i s unosom oružja i s dovoženjem lovackih pasa.

"Sve to nije bila prepreka da bi se zadovoljila lovacka strast", kazao je Prekalj, i podsjetio kako se od ukupno 7.000 lovackih dozvola izdanih za strane lovce lani u cijeloj Hrvatskoj, cak 1.200 dozvola odnosi na lovce koji dolaze na lov u Istru. Samo od turisticko-lovnih aktivnosti Istra bilježi prihod od tri milijuna eura, a tome treba dodati prihode od smještaja, prehrane i drugih potreba, tako da lovni turizam predstavlja za Istru i znacajnu gospodarsku djelatnost.

Svecanosti je prisustvovao i tajnik Hrvatskog lovackog saveza Ivica Budor, koji je istarskom Lovackom savezu zahvalio na ovoj lijepoj gesti i znaku pažnje prema svojim najvjernijim gostima, te ukazao da 25 posto stranih lovaca koji dolaze u Hrvatsku, dolazi iz Italije. U ime talijanskih lovaca, na priznanjima i svecanosti zahvalio se Rolando Foresti iz Bergama, rekavši da on i njegove kolege ne dolaze u Istru samo radi lova, vec i zato jer im se Istra vrlo svida.

Graciano Prekalj je najavio kako ce ovakvih okupljanja stranih lovaca u Istri biti i ubuduce, a potkraj godine pokušat ce se organizirati zajednicki Kup Sv. Huberta u kome bi se istarski i talijanski lovci natjecali u lovu na šljuke, divljac zbog koje u Istru dolazi velika vecina talijanskih lovaca. (D. ŠIŠOVIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter