Talijani košarkašima suparnik po mjeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ocjena dosadašnjeg dijela priprema i utakmica koje ce košarkaška reprezentacije Hrvatske ovog vikenda odigrati s Italijom u Porecu i Puli bile su glavna tema konferencije za novinare koju su ucetvrtak u Porecu održali predstavnici HKS-a i KSIŽ-a.

"Dosadašnji dio priprema za nas je bila vrsta upoznavanja i pocetnog uigravanja, navikavanja igraca na moje zahtjeve i upoznavanje s mojim razmišljanjima kako bi naša igra trebala izgledati na SP-u u Turskoj. No pred nama je još puno dana priprema, puno drilanja igre i treninga kroz koje bi se trebala profilirati udarna petorka", rekao je izbornik Josip Vrankovic.

Od utakmica s Italijom stoga ne ocekuje top-izdanje naše reprezentacije. "Suparnik je respektabilan i po samom sastavu s kojim dolaze u Istru i po cinjenici da su s pripremama krenuli puno prije nas.

Kvalifikacije za EP su im pred vratima i Talijani bi svakako u ovom trenutku trebali biti u boljoj formi, medutim oba ce ogleda za nas biti dobar test trenutnog stanja i pokazati nam u kojem smjeru dalje trebamo ici u našem radu", rekao je.

"Dvoboji s Talijanima dobro ce nam doci da vidimo gdje smo trenutno po pitanju forme i igre u usporedbi s jednim dobrim suparnikom koji u svom rosteru ima dva NBA igraca", nadovezao se kapetan reprezentacije Roko Leni Ukic. (K. KLARIC)

Tomicu dva tjedna mirovanja

Ozljeda mišica lista lijeve noge Ante Tomica bila je nezaobilazna tema. "Nadamo se da ce se Tomic za dva tjedna vratiti u normalan režim rada, a ako treba, mirovat ce i duže jer sigurno necemo brzati s njegovim povratkom u puni intenzitet treninga", kaže Vrankovic. Nova situacija donosi nove glavobolje izborniku. Tomic je nakon Stanka Baraca, Vedrana Vukušica, Marija Delaša i Leona Radoševica vec peti visoki igrac u problemima koji je bio njegovim kombinacijama. "Naknadno smo pozvali Dragu Pašalica i od sada na dalje moramo se fokusirati na ono što nas ceka, a ne na ono što je za nama", zakljucio je Vrankovic.

I Slovenci na presici

Konferenciji za novinare osim hrvatskih izvjestitelja prisustvovali su i predstavnici slovenskog Šport TV-a, što znaci da je medijski interes i kod suparnika više od mjesec dana do pocetka SP-a vec poceo. Naime, Slovenija je uz Sjedinjene Americke Države, Brazil, Iran i Tunis jedan od suparnika Hrvatske u prvom dijelu natjecanja po skupinama na SP-u.


Podijeli: Facebook Twiter