Talijani bez dozvole lovili ribu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomorska je policija u srijedu na poziciji 5,3 nauticke milje od rta Savudrija zatekla talijansku brodicu s tri talijanska državljana u dobi od 44, 60 i 70 godina koji su bez dozvole obavljali rekreacijski ribolov uz uporabu štapa i role.

Utvrdeno je da 70-godišnjak upravlja brodicom na motorni pogon bez registracijske oznake, a da prije zapocinjanja plovidbe nije ishodovao pomorsku vinjetu, niti ovjerio popis posade i putnika u nadležnoj luckoj kapetaniji u Hrvatskoj, cime je pocinio prekršaj iz Pomorskog zakona.

Nadalje, policija je utvrdila da 70-godišnjak nije ispunio dužnosti voditelja brodice namijenjene sportu i razonodi, odnosno nije najkracim pomorskim putem uplovio u najbližu luku otvorenu za medunarodni promet gdje se nalazi granicni prijelaz radi granicne kontrole, niti je po dolasku iz inozemstva, iz talijanske luke Monfalcone, policijskim službenicima granicne policije predao popis clanova posade i putnika na plovilu i dao na uvid njihove putne isprave. Policija je stoga zakljucila da su trojica talijanskih državljana nezakonito ušla u Hrvatsku.

Protiv 70-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i prekršaja iz Zakona o strancima, dok je protiv 44-godišnjaka i 60-godišnjaka podnijet optužni prijedlog iz Zakona o strancima.


Podijeli: Facebook Twiter