Talijan smrtno stradao roneci kod olupine "Barona Gautscha"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski ronilac, 24-godišnji Matteo Rovelli smrtno je stradao danas poslije podne roneci s bocama na poziciji gdje se nalazi potonula olupina putnickog broda "Baron Gautsch", na nekoliko nautickih milja od Rovinja, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Prema rijecima glasnogovornice Ministarstva Marine Halužan, stradali ronilac je u organizaciji rovinjskoga Ronilackog kluba Nadi Scuba ronio zajedno sa skupinom od petnaest ronilaca na lokaciji gdje je prije 95 godina potonuo "Baron Gautsch". U jednom trenutku jedan od ronilaca predložio je da se zbog loše vidljivosti vrate na površinu, ali tada nije bilo jasno je li M. R. izronio ili ostao na dnu. Vidjevši da nije izronio, clanovi kluba organizirali su dvije akcije traganja na površini i pod morem te je njegovo mrtvo tijelo pronadeno oko 16.45 sati na dnu mora.

Akciju traganja koordinirala je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, a sudjelovala su plovila pulske Lucke kapetanije i Policijske uprave istarske.

Prema rijecima glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic, beživotno tijelo je nakon izvlacenja iz mora prevezeno na odjel patologije pulske Opce bolnice jer je dežurna istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžic Putigna naložila sudsko-medicinsku obdukciju.


Podijeli: Facebook Twiter