Talijan jurio po Ipsilonu 196 km na sat

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tijekom vikenda u Istri se dogodilo 30 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže stradale, a 15 ih je zadobilo ozljede lakše naravi. Sedam prometnih nesreća dogodilo se zbog neprimjerene brzine, a četiri zbog alkoholiziranosti vozača. Policija je tijekom vikenda kontrolirana 828 sudionika u prometu i utvrdila 435 prekršaja, od kojih je najviše prekoračenje brzine (174). Iz prometa je isključen 31 vozač i 14 vozila.

Među sankcioniranima je  i 52-godišnji Talijan koji je Istarskim ipsilonom na dionici od Vodnjana do Pule u petak oko 21.10 sati Audijem njemačke registracije vozio brzinom od 196 kilometara na sat, i to na mjestu gdje je ograničenje 110 kilometara na sat. Zbog počinjenog prekršaja izdan mu je obavezni prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije na teritoriju Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Među vozačima koji su sjeli za upravljač pod utjecajem alkohola, rekorder je proteklog vikenda bio 35-godišnji vozač Opela. Naime, njega je policija u nedjelju oko 2.10 sati zaustavila u Ulici Boškovićev uspon u Puli. Pritom je ustanovljeno da je pijan, izmjereno mu je 2,84 promila alkohola u krvi. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od devet mjeseci. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter