Talibanski bombaški napad i pucnjava u Kabulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talibanski samoubilački napad na zgradu afganistanske policije nakon kojega je uslijedila pucnjava dogodio se danas u zoru na zapadu Kabula, rekli su svjedoci i više sigurnosnih izvora.

Zabiulah Mudžahid, glasnogovornik talibana, preuzeo je odgovornost za napad u SMS-u agenciji France Presse.

Napad je, rekao je, izveo "velik broj fedajina" (kamikaza) i u njemu je "velik broj žrtava". Meta su mu bili "američki poligon za uvježbavanje, zgrada policije i drugi vojni objekti", po istom izvoru.

Odgovarajući na upit agencije, ISAF, međunarodne vojne snage u Afganistanu, u kojima su Amerikanci velika većina, rekao je da koalicijske snage nisu umiješane i da zato nisu imale nikakve gubitke.

Napad se dogodio u 6 sati po mjesnom vremenu (3.30 sati po srednjoeuropskom) na zgradu prometne policije, na cesti koja vodi do parlamenta.

Prvo je eksplodirala autobomba, rekao je general Mohamed Ajub Salangi, načelnik kabulske policije. Zatim je skupina terorista, dvojica, trojica ili četvorica, pokušala ući u zgradu prometne policije, kazao je Mohamed Zahir, načelnik krim-policije.

Zapadni sigurnosni izvor potvrdio je napad rekavši da su dvojica samoubojica aktivirala eksploziv i da je treći u bijegu, ne spominjući autobombu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter