Talibani uništili 22 NATO-ova kamiona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 22 NATO-ova kamiona s prehrambenim namirnicama i ostalim potrepštinama uništena su u srijedu u eksploziji bombe na sjeveru Afganistana, izvijestile su mjesne vlasti, a odgovornost za napad preuzeli su talibanski pobunjenici.

Eksplozija je odjeknula u zoru te prouzrocila veliki požar koji je potpuno uništio vozila s humanitarnom pomoci parkirana tijekom noci na parkiralištu, rekao je Gulam Saki Baglani, viceguverner pokrajine Samangah u kojoj su se napad i eksplozija dogodili. Kamioni su stigli iz Uzbekistana i putovali su prema jugu zemlje. U napadu su ozlijedena trojica vozaca.

Medunarodne snage ISAF-a potvrdile su da su u bombaškom napadu uništena 24 kamiona, no nije precizirano je li rijec o vozilima koji su pripadali transportnim tvrtkama koje rade za njih.

Zbog cestih napada na konvoje s humanitarnom pomoci koji voze preko Pakistana i zbog napetosti izmedu Islamabada i Washingtona, snage NATO-a u Afganistanu (ISAF) u posljednjih nekoliko godina sve cešce koriste alternativne puteve koji prolaze središnjom Azijom i sjevernim dijelom Afganistana.


Podijeli: Facebook Twiter