Talibani ubili 17 zarobljenih vojnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talibani su ubili 17 afganistanskih vojnika zarobljenih na sjeveru zemlje, u jednom od najsmrtonosnijih pojedinačnih napada na lokalne snage sigurnosti u posljednjih nekoliko godina, objavili su dužnosnici u srijedu. Vojnici su oteti u subotu dok su osiguravali konvoj u Badakšanu.

Tijela su otkrili lokalni stanovnici u toj razmjerno mirnoj planinskoj pokrajini koja graniči s Tadžikistanom, Kinom i Pakistanom. "U subotu su talibani postavili zasjedu konvoju afganistanske vojske i uhitili 24 vojnika. Neprijatelj ih je pogubio 17 i njiihova su tijela pronađena u noći između utorka i srijede", rekao je zamjenik šefa policije Badakšana.

On je dodao da je sedam vojnika oslobođeno u razmjeni za talibanske zatvorenike koje je držala policija. Pronađeno je 17 tijela vojnika afganistanske vojske u okrugu Varduj. Glasnogovornik afganistanskog ministarstva je potvrdio taj incident, ali ne i broj žrtava. Glasnogovornik talibana je naveo da su pobunjenici ubili 16 vojnika, oteli 12 od kojih su razmijenili 11.

Talibani su preuzeli odgovornost za smrt vojnika, ali tvrde da su ubijeni u borbi, a ne nakon što su zarobljeni.

Jedanaest godina nakon dolaska međunarodne koalicije u Afganistan, više od 100.000 stranih vojnika i 335.000 afganistanskih vojnika i policajaca nisu porazili talibane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter