Talibani pozvali strance da napuste Pakistan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pakistanski talibani pozvali su međunarodne organizacije da napuste Pakistan jer će se, u protivnom, suočiti s nasiljem, kazao je talibanski glasnogovornik u ponedjeljak, dan nakon što je pakistanska vojska pokrenula veliku ofenzivu protiv pobunjenika.

"U ratnom smo stanju. Svi međunarodni investitori, zračne kompanije i institucije trebale bi smjesta prekinuti sve odnose s Pakistanom i napustiti zemlju, ili će biti same odgovorne za bilo koji pretrpljeni gubitak ili štetu", kazao je glasnogovornik talibana Shahidullah Shahid.

Upozorenje je stiglo dan pošto je pakistanska vojska najavila veliku ofenzivu Zarb-e-Azb protiv lokalnih i stranih militanata u sjevernom području Sjevernog Waziristana, na granici s Afganistanom, što je glavno pobunjeničko uporište u Pakistanu. Toj ofenzivi koju Sjedinjene Države dugo traže od Islamabada, u nedjelju rano ujutro prethodili su zračni napadi u kojima je poginulo 150 ljudi, prema podacima mjesnih dužnosnika.

Pakistanska vojska uspostavila se mjesta za predaju militanata koji odluče položiti oružje i zatražila od Afganistana da zatvori granicu sa Sjevernim Waziristanom.

Prema izvješćima, civili napuštaju to područje. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter