Talent, srce i istina Jelene Vukotić


Unatoč ljetnoj sparini velik se broj zaljubljenika u fotografiju uputio u galeriju Makina u kojoj je održana promocija knjige Jelene Vukotić naziva "Butterfly Junkie" u izdanju Eikon booksa. Radi se u prvoj od četiri fotomonografija pulskih fotografa koje izdaje ta nova nakladnička kuća na čijem je čelu Matteo Cardin.

Sljedećih subota u galeriji Makina bit će predstavljene i knjige Hassana Abdelghanija, Đanija Celije i Sandre Vitaljić.

Predgovor monografije napisao je američki redatelj Mike Cahill koji je i predstavio knjigu i autoricu. On je napomenuo da za pravu umjetnost treba imati talent i srce te da radovi moraju tražiti istinu, a sve su to vrline koje vidi u Jeleni Vukotić.

Na promociji je bilo moguće kupiti fotomonografiju, a budući da radovi u njoj sakupljeni nisu bili izloženi u galeriji posjetitelji su ih mogli pogledati putem videoprojekcije. Za glazbeni dio večeri pobrinula se violončelistica Ines Hrelja koja je Jelenine fotografije pratila Bachovim najpoznatijim djelima.

Prisutnima se obratio i Matteo Cardin koji je zahvalio svima na potpori u poslu objavljivanja knjiga, nečime s čime se još nije bavio. Naime, Cardin sa svojom izdavačkom djelatnošću u sklopu rada Eikon studija nastoji promovirati autorske fotografije kroz monografske publikacije i tako ispuniti prazan prostor foto-book izdavačkog tržišta. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter